Koninklijke onderscheiding voor Annemiek de Kloe

Wethouder Jeroen Olthof (Sport, Jeugd en Zorg) overhandigde afgelopen donderdag 4 juni een Koninklijke onderscheiding aan  Annemiek de Kloe. Uit handen van de wethouder is haar de graad van Lid in de Orde van Oranje-Nassau toegewezen.

De Koninklijke onderscheiding werd uitgereikt op de zonnige finaleavond van het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi van ZKV. Dit toernooi wordt al bijna zestig jaar door ZKV georganiseerd, en dit jaar voor de 40e keer mede door Annemiek Het toernooi is een van de grootste schooltoernooien van de wereld, met een deelnemersaantal van 1250 leerlingen.
Ook in 2003 is zij al geprezen voor haar jarenlange inzet voor ZKV (JAK, schoolkorfbal, kamp, jeugdbestuur, bestuur, vice voorzitter) met haar benoeming tot Lid van Verdienste.

Naast haar activiteiten voor ZKV heeft zij zich jarenlang ingezet voor de pleegzorg en de begeleidingscommissie van het AZC in Zaandam.

Annemiek wordt geroemd om haar enorme inzet, betrokkenheid en gedrevenheid waarmee ze allerlei activiteiten ontplooit. Volgens de ondersteuners past de term ‘mensenmens’ omdat ze met iedereen binnen de kortste keren een band opbouwt.