Baderie Cup KZ/Hiltex – ZKV 22-14 dd. 13-8-2015

ZKV ging scherp van start en zette KZ / Hiltex onmiddellijk onder druk. Daarmee werd een kleine voorsprong opgebouwd, die bij 4-4 door de Kogers geneutraliseerd werd. Onder leiding van Monne Jonker en Niels Doeves bouwde ZKV echter weer verder uit en de thuisploeg – zonder Tim Bakker, die bij de training met het nationale team een ‘ijsbeentje’ opgelopen had – had in die fase moeite genoeg om in het spoor te blijven. Met inspiratie van Erik de Vries lukte dat echter toch, ruststand 9-9. Bij KZ keek men met vreugde naar de bijdrage van Marjolijn Kroon, die haar eerste halve wedstrijd sedert de zaalfinale kon spelen. In het derde kwart herhaalde het beeld zich en in die fase was Sander van der Straaten goed op schot, wat ZKV op 9-11 en 11-13 bracht. Vanaf toen echter begon KZ langzamerhand meer greep op het geheel te krijgen. Van 11-13 werd het 14-13 en nadat ZKV nog één keer gelijk kwam, 14-14, was het over en uit. In het laatste kwart kwam alleen KZ nog tot scoren op deze benauwde avond en toen ging het ook hard, eindstand 22-14.