ZKV – Groen Geel 16-16 gespeeld op 30 augustus 2016

Onder zeer prettige weersomstandigheden trad ZKV in een gloednieuw tenue aan tegen buurtgenoot Groen Geel. De oude glorie van het zwart/wit/zwarte shirt is weer terug. De leverancier van dit nieuwe tenue is Korfbaltotaal, onderdeel van Muta. Beiden zijn terug te vinden als shirtsponsor op het nieuwe tenue, dit naast het logo van hoofdsponsor de Rabobank.

Het begin van de wedstrijd liet 2 ploegen zien die elkaar wat aan het aftasten waren. Tot 4-4 ging het gelijk op maar daarna werd het geheel aan ZKV kant wat inspiratieloos. Waar Groen Geel de kans greep om langzaam aan uit te lopen, was het ZKV dat wat apathisch en zonder overtuiging bleef spelen. Het geloof in eigen kunnen was ver te zoeken.

Het publiek dat ook getuige was geweest van de 20-18 overwinning van ZKV in de Baderie Cup begreep niet goed wat er aan scheelde bij ZKV. De ruststand was 5-11.

Dat een korfbalwedstrijd nooit gespeeld is voordat het laatste fluitsignaal heeft geklonken bleek ook vandaag weer eens. Waar ZKV met veel elan uit de kleedkamer kwam leek Groen Geel wel te denken dat ze er al waren. De 2e helft bleek ZKV wel degelijk goed te kunnen spelen en legde het Groen Geel hun wil op. Via 6-12 liep ZKV in tot 10-12. Even leek Groen Geel wakker geschud en liepen ze weer uit tot 10-14. ZKV bleef echter geloven in een goede afloop en kwam 10 minuten voor tijd op gelijke hoogte 14-14. Via 14-15 werd het kort voor tijd 16-15 voor ZKV. Groen Geel maakte uit een vrije bal echter nog 16-16, wat gezien het spelbeeld over de hele wedstrijd wel de terechte einduitslag was.

Doelpuntenmakers waren Monne 4, Niels 3, Raymond 3, Joost 3, Fanny 2 en Deniece 1.