ZKV 1 – ODIK 1 24-15 gespeeld op 3 oktober 2015

Vandaag trad ZKV in het veld tegen hekkensluiter ODIK uit Barneveld. Opdracht was om ze verdedigend geen ruimte te geven en zelf gevarieerd aan te vallen. De eerste aanval zorgde direct voor 1-0 door een afstandsschot van Fanny. Daarna duurde het even voordat Eden dit goede voorbeeld volgde door eveneens van afstand te scoren. ODIK kreeg weinig vrije kansen en wist in de eerste 10 minuten geen korf te vinden. ZKV deed dit beter en door een strafworp van Raymond (meegekregen door Deniece bij een slim genomen vrije bal) werd het 3-0 en vrijwel direct daar scoorde Raymond ook de 4-0 uit een uitwijkbal. ODIK was nog niet echt in de wedstrijd gekomen en daardoor kon ZKV rustig verder gaan met scoren. Dit keer was het Niels die met 2 afstandsschoten de stand op 6-0 bracht. Eindelijk wist ook ODIK de korf te vinden, 6-1. Deniece bracht de stand op 7-1 uit een schot van dichtbij. ODIK wist nu weer te scoren, 7-2, waarna ZKV uitliep naar 10-2 door rake afstandsschoten van Joost, Raymond en Monne. Via 10-3 knalde Niels van ver de 11-3 door de korf. Na de 11-4 van ODIK was het Deniece die met een doorloopbal de 12-4 op het scorebord bracht. ZKV kwam nu in een fase waarbij het vergat de verdedigende opdracht goed uit te voeren, waardoor ODIK voor rust terugkrabbelde tot 12-6.

Na rust pakte ZKV de draad weer goed op want Deniece en Monne brachten beiden uit een afstandsschot de stand op 14-6. Via 14-7 was het Joost die van halve afstand de stand op 15-7 bracht. ODIK leek de schroom in de 2e helft een beetje van zich afgeschud te hebben en wist meer mee te scoren. ZKV bleef echter duidelijk de bovenliggende partij. Via 15-8 bracht Monne de stand op 16-8 wederom uit een afstandsschot. Eden scoorde uit een doorbraak de 17-8, waarna ODIK de stand op 17-9 bracht. Monne had het naar zijn zin vandaag en weer van afstand zorgde hij voor 18-9. ODIK deed even wat terug 18-10 en 18-11, maar Niels stopte deze scoringsdrift door van afstand de 19-11 te scoren. Deniece wilde niet achterblijven en ook zij schoot van afstand de bal door de korf, 20-11. Wederom verslapte de concentratie een beetje, wat tegen deze tegenstander geen echte gevolgen had. ODIK kwam dus terug tot 20-12 en 20-13. Niels en Monne zorgden beide van afstand weer voor de 9 punten voorsprong, 22-13. Romy H. en Sander kwamen nog in het veld voor Fanny en Monne. Toch weer 2 treffers van ODI, 22-15. Tot slot zorgden Eden en Sander beide van afstand voor de einduitslag, 24-15.

Het is nu afwachten wat de concurrenten morgen doen, maar een ding is zeker. ZKV gaat als herfstkampioen de zaal in.

De scores waren vandaag van Monne en Niels ieder 5, Deniece 4, Eden en Raymond 3, Joost 2, Fanny en Sander ieder 1 keer.

Volgende week uit tegen AKC weer vol aan de bak. Veel succes!