ZKV genomineerd voor Zaanse Vrijwilligersprijs

Vrijwilligers zijn goud waard! Speciaal voor alle inwoners die zich vrijwillig inzetten heeft de gemeente Zaanstad de Zaanse Vrijwilligersprijs ingesteld.

Korfbalvereniging ZKV heeft deze kans aangegrepen om de vrijwilligers die het jaarlijkse  Schoolkorfbal toernooi organiseren, op te geven voor de Zaanse Vrijwilligersprijs 2015.

Het Schoolkorfbaltoernooi dat dit jaar 65 jaar bestaat is de grootste van het land en daarom zeker uniek.

Het schoolkorfbaltoernooi betekent voor ZKV heel veel. Veel leden en niet-leden bieden zich in de week van het toernooi aan om te komen helpen. De jeugdige sporters beginnen met kleine klusjes en naar mate men ouder wordt komen er klussen met meer verantwoordelijkheid beschikbaar. Van uitslagenophalers tot snoepverkopers tot scheidsrechters tot organisatie….Alles gebeurt door vrijwilligers.

Het vrijwilligerswerk tijdens het Schoolkorfbal toernooi  leidt vaak tot het gaan oppakken van ander vrijwilligerswerk binnen ZKV. Men ervaart het plezier en de gezelligheid van het iets voor elkaar doen. Zo zijn er al heel wat jeugdscheidsrechters geboren nadat ze zijn begonnen met fluiten tijdens het schoolkorfbal toernooi.

ZKV staat voor saamhorigheid. Een gevoel dat met zoveel kinderen van veel verschillende scholen duidelijk aanwezig is tijdens deze dagen. Spanning, plezier, juichen, winnen en verliezen. Alles hoort erbij.

Dit alles was voor het bestuur van ZKV aanleiding om de Schoolkorfbalcommissie, met daarin al die vrijwilligers, op te geven voor de Zaanse Vrijwilligersprijs van 2015. We zijn er trots op dat onze aanmelding beloond is met een Nominatie!

De uitreiking van de Vrijwilligersprijzen van het jaar zullen dit jaar plaatsvinden op vrijdagavond 27 november in het Inntel Hotel te Zaandam.