Kaperiolen d.d. 26 oktober 2015

Het was een maand van wisselende gezichten, eigenlijk wel passend bij de herfst. De afronding van de eerste helft van de veldcompetitie waarbij het eerste met een gelijkspel uit tegen AKC ongeslagen aan kop gaat in de Overgangsklasse, een knappe prestatie. Ook het vijfde, de A1 en de B2 sluiten de eerste veldhelft als koploper af. De complete jeugd deed mee aan JOEP’s Ultra Training, onder leiding van Roy Gruijs, de trainer van de selectie. Het was prachtig om te zien, zoveel jeugdige ZKV-ers fanatiek trainend in een oerwoud van korfbalpalen.

Nu op weg naar de zaalcompetitie, de voorbereidingen zijn van start gegaan. Afgelopen weekend het trainingskamp van de selectie, aanstaand weekend staan oefenwedstrijden gepland voor alle ploegen. Niet alleen het eerste, maar ook de B1 zal in de zaal spelen met de schotklok, dat zal vast weer even wennen zijn. De kleedkamers in De Struyck zijn opgeknapt, wellicht een extra motivatie om te douchen na de training en de wedstrijd. Toch prettig om onze “eigen” hal te hebben waar alle ploegen hun thuiswedstrijden kunnen spelen en minimaal een keer per week kunnen trainen.

Onder leiding van onze topkoks Ray Heistek en Monne Jonker, en ondersteund door Sonja Pfaltzgraff, werd andermaal de ZKV wijnavond georganiseerd; dit keer voor zo’n 30 ZKV-ers op zowel de vrijdag- als de zaterdagavond. Men had een grote tafel gedekt, met voor ieder een vijftal glazen. Na een bijzonder aperitief werd bij iedere wijn een gerecht geserveerd. Eerst de witte wijn met onder andere kervel-venkelsoep met Zaans gerookte zalm, een bitterbal met krabvulling. Vervolgens de rode wijn met een bospaddenstoelenrisotto en een wild–rund goulash. Als afsluiting een licht-zoete Muscato d’Asti met een verrukkelijke cheesecake. Kortom, een bijzonder smakelijke avond.

Vorige week werden wij opgeschrikt door het trieste bericht dat het 12-jarige broertje Milan van onze B aspiranten Naomi en Romeo Aarts tijdens een operatie in het ziekenhuis was overleden. Op verzoek van de familie werd de condoleance in ons clubgebouw gehouden. Bij de crematie was een groot aantal ZKV-ers aanwezig, met een witte roos, om Naomi en Romeo, en hun familie, een hart onder de riem te steken. Ook de condoleance was een mooi voorbeeld wat ZKV, naast korfbal, voor haar leden kan betekenen. Je mag met recht trots zijn op zo’n club.

Afgelopen donderdag overleed Piet Schaap op 84-jarige leeftijd. Ome Piet was een van onze trouwste supporters, we zullen hem erg missen langs de lijn of op de tribune (zie ook het In Memoriam).

 

Lex Kaper.