KVA – ZKV 22 – 24 gespeeld op 13-12-2015

Dit weekeinde ging ZKV op bezoek bij KVA. Beide ploegen hadden tot nu toe een moeizame competitiestart met 2 punten uit 4 wedstrijden.

De meegereisde toeschouwers kregen een spannende 1e helft voorgeschoteld. Uit de eerste de beste aanval van ZKV scoorde Kirsten van afstand 0-1. Na de 1-1 van KVA schoot Joost ook direct de 1-2 op het scorebord middels een afstandsschot, direct weer gevolgd door KVA, 2-2. Het publiek ging er eens goed voor zitten, dit beloofde een spektakelstuk.

Nadat Raymond een door Kirsten versierde strafworp miste, zorgde Monne uit de afketsende bal direct voor 2-3. Even later mocht Raymond het nog eens van 2,5 meter proberen nadat in dit geval Deniece foutief werd afgestopt. Nu faalde Raymond niet, 2-4. Even kwam er een sterke fase van KVA, terwijl ZKV soms te snel het schot zocht. Hierdoor liep KVA uit naar 6-4. Gelukkig had ZKV Joost in hun gelederen, hij scoorde kort achter elkaar 2 keer van afstand, 6-6. Na de 7-6 van KVA maakte Raymond weer gelijk, 7-7 met een schot van achter de korf. Weer komt KVA voor, 8-7, maar nu is het weer Joost die van afstand voor 8-8 zorgde. KVA geeft echter geen krimp en scoort weer 9-8. Door afstandsschoten van Raymond en Joost komt ZKV met 9-10 voor. Even later wordt het zelfs 9-11 door een benutte strafworp van Niels (ben even kwijt wie hem meekreeg). KVA bepaalt de ruststand echter op 10-11.

Na de rust komt ZKV op 10-12 door een slimme bal van Monne net voor de korf. Nu is het weer Joost die van afstand de 10-13 maakt. Na de 11-13 van KVA loopt ZKV verder uit naar 11-15 door een afstandsschot van Monne en een schot van dichtbij van Kirsten. KVA 12-15 maar dan toch weer ZKV dat middels een afstandsschot van Eden weer op een voorsprong van 4 punten komt. Daar bleef het niet bij want Deniece bracht de stand op 12-17 middels een afstandsschot even later gevolgd door een mooie doorloopbal van Kirsten, 12-18. KVA scoort 13-18, waarna Niels een door Fanny versierde strafworp benutte en de stand op 13-19 bracht. Je zou denken een veilige voorsprong, maar bij korfbal weet je het nooit. Terwijl KVA ineens de korf weer wist te vinden stond ZKV ruim 5 minuten droog en toen was het ineens weer 18-19. Terwijl het publiek van ZKV al lichtjes begon te wanhopen schoot Deniece de bal vanaf de zijlijn door de korf, 18-20. Toen Fanny even later van afstand de 18-21 door de korf schoot leek het pleit beslecht. Weer recht KVA de rug en komt terug tot 20-21.

Op dat moment besluit Roy Kevin een minuut of 5 voor tijd in te brengen voor Raymond om wat meer rebound te hebben. Met een fraaie doorbraak versierde Deniece een strafworp, die door Monne benut werd, 20-22. Net gewisseld en KVA scoort 21-22, waar aan ZKV kant direct weer op geantwoord werd door Joost met een afstandsschot 21-23. Het bleef spannend doordat KVA 22-23 maakt.

Tot slot was het Deniece die de 22-24 op het scorebord bracht, wederom van afstand.  Een zwaar bevochten zege, waarin alle basisspelers tot scoren kwamen.

De doelpunten kwamen van Joost 7, Monne 4, Raymond, Kirsten en Deniece 3, Niels 2 en Fanny en Eden ieder 1.