Achilles – ZKV 14-10 gespeeld op 7 september 2019

Achilles – ZKV 14-10

De veldcompetitie startte vandaag met een uitwedstrijd tegen Achilles. De wedstrijden van het 1e en het 2e zijn op het veld aan elkaar gekoppeld en dat betekende dat het 2e hun wedstrijd tegen Achilles 2 speelden voordat Achilles  – ZKV  gespeeld werd. Na een weinig goeds voorspellende 10-4 ruststand, werd uiteindelijk toch een fraaie 17-20 overwinning behaald, Een knap herstel in de 2e helft!

ZKV 1 startte de wedstrijd niet lekker, binnen een paar minuten was het al 3-0 voor Achilles. Pjotr scoorde als eerste voor ZKV, 3-1. Na de 4-1 van Achilles, lijkt het of ZKV de weg naar de korf gevonden heeft. Bjarne maakt 4-2 en Pjotr scoort 2x waardoor het 4-4 wordt. Een voorsprong zit er helaas niet in, want Achilles scoort 5-4 en 6-4. Daan verkleint de achterstand tot 6-5, maar Achilles maakt dan 7-5 en 8-5. Bjarne weet dan de korf te vinden en maakt er 8-6 van. Achilles is niet van plan de voorsprong weg te geven en maakt dan 9-6. Tien minuten later is het rust en dan staat het nog steeds 9-6. Wat ik van Roy begreep dat was dat er veel plaats fouten gemaakt werden en ZKV niet scherp was in het afronden van de kansen.

Na de rust scoort Pjotr al snel 9-7. Helaas scoort Achilles dan 2x en is het 11-7. Daan maakt er 11-8 van. Negen minuten later maakt Pjotr 11-9. Met nog bijna een kwartier te gaan moet het nog kunnen om te winnen. Helaas scoort Achilles al snel 12-9. 5 Minuten voor tijd wordt het 13-9. Pjotr, die als enige zijn schot mee had vandaag, maakte nog 13-10, maar Achilles had het laatste woord, 14-10.

De treffers kwamen vandaag van Pjotr 6, Daan en Bjarne 2.

Volgende week thuis de derby tegen RODA, dat vandaag ook verloor. Het werd 10-13 tegen Victum.