ZKV – RODA 13-10 gespeeld op 14 september 2019

Dit weekend de derby tegen RODA. Tijdens de wedstrijden om de Baderiecup deelde RÖDA al een waarschuwing uit, zij wonnen toen met 14-13. ZKV was dus gewaarschuwd, maar wist de 1e helft niet in hun spel te komen. RODA opende de score, maar Bjarne bracht ZKV op 1-1 door van halve afstand te scoren. Direct daarna scoorde Joost 2-1, ook van halve afstand.  RODA bracht de stand op 2-2 en 2-3. Nadine brengt de stand op 3-3, door van halve afstand te scoren. Het scoren ging aan beide kanten moeizaam. RODA maakt er 3-4 van, waarna Thalia een strafworp mee kreeg, welke door Joost benut werd, 4-4. Het spel liep op zich wel redelijk, maar het vertrouwen in het schot was er niet. RODA loopt weg naar 4-6. Direct daarop maakt Pjotr van afstand 5-6, helaas antwoordde RODA direct met een tegentreffer, 5-7. Dit werd ook de ruststand.

Je hoopt dan als publiek dat ZKV de 2e helft uit een ander vaatje zal tappen. Helaas bleek dat in het 1e kwartier niet het geval. RODA speelde ook niet groots, maar liep wel uit naar 5-10. Met nog een kwartier te gaan is het Koen die 6-10 scoort, na samenspel met Pjotr, die bij een doorbraak overgenomen werd door de heer van Koen. Zou het nog kunnen? Joost maakt van afstand 7-10 en even later maakt Bjarne er 8-10 van, nadat Joost de bal bij een doorbraak actie aan hem doorspeelde. Er is dan nog een minuut of 10 te spelen. De verdediging houdt de zaak goed dicht en het is Pjotr die uit een vrije bal 9-10 maakte. Even later is het 10-10 door een afstandsschot van Koen. Het houdt niet op want Joost wordt foutief afgestopt en benut zelf de strafworp, 11-10. Even later krijgt Bjarne  een strafworp mee, welke wederom door Joost benut werd, 12-10. Tot slot maakt Pjotr er van afstand 13-10 van. Een serie van 8 treffers op rij voor ZKV. Een fraai slot, maar je vraagt je af waarom dat niet eerder kon. Stress? Hopelijk volgende week niet bij de uitwedstrijd tegen Die Haghe.

De treffers kwamen vandaag van Joost 5, Pjotr 3, Koen en Bjarne 2, Nadine 1.