HKV/Ons Eibernest – ZKV 9-11 gespeeld op 19 oktober 2019

Het 2e wist weer ongeslagen te blijven in de wedstrijd tegen HKV/OE 2. Zij wonnen met 11-16 en staan nu 4 punten voor op de nummer 2 Achilles 2.

HKV/OE startte sterk tegen het 1e en nam binnen 2 minuten een 2-0 voorsprong. Even later verdient Bjarne een strafworp, die hij keurig benut, 2-1. Nadine maakt de 2-2. Pjotr zet ZKV op voorsprong, 2-3, waarna HKV/OE 3-3 maakt. Het is weer Nadine die ZKV op voorsprong zet 3-4. HKV/OE komt weer gelijk, 4-4. Nadat Fleur foutief afgestopt werd, benutte Pjotr de strafworp, 4-5. HKV/OE scoort dan 3x op rij, waardoor ZKV met 7-5 achter komt. Koen maakt 7-6. Tien minuten later is het rust en de stand is nog steeds 7-6.

Na rust krijgt ZKV binnen een paar minuten 2 strafworpen mee, maar beiden gaan helaas mis. HKV/OE maakt 8-6. Vijf minuten later krijgt HKV/OE een strafworp mee, maar ook zij weten deze niet te benutten. Joost maakt er 8-7 van en even later brengt Nadine ZKV weer naast HKV/OE, 8-8. HKV/OE scoort dan 9-8 en er is dan nog een minuut of 7 te spelen. Koen maakt dan de 9-9, waarna er nog een minuut of 6 te spelen is. Joost zet ZKV weer op voorsprong, 9-10, waarna Mariska de laatste treffer voor haar rekening neemt, 9-11.

Een zwaar bevochten, maar wel belangrijke overwinning. Hiermee blijft ZKV in het spoor van Achilles dat volgende week op bezoek komt.

Nadine was vandaag de topscoorder met 3 doelpunten, Pjotr, Koen en Joost maakten er ieder 2 en Bjarne en Mariska scoorden beide 1 keer.