ZKV – Achilles 16-10 gespeeld 26 oktober

Het 2e won ruim van concurrent Achilles 2 met 18-12 en staat nu 6 punten voor op deze ploeg.

Het 1e verloor de uitwedstrijd tegen Achilles 1 met 13-10, maar door een scheidsrechterlijke dwaling stond er 14-10 op het wedstrijdformulier. Achilles had alle wedstrijden nog gewonnen en ZKV had na de nederlaag tegen Achilles de rest ook gewonnen, dus stonden ze bij aanvang van de wedstrijd  2 punten achter op Achilles. Bij eventuele winst was het belangrijk om minimaal 5 doelpunten meer te scoren dan Achilles. Bij een gelijke stand aan het einde van de competitie telt het onderlinge resultaat, vandaar dat dit belangrijk was.

Het begin liet een ietwat sterker spelend Achilles zien, maar toch was het Dominique die al snel van afstand 1-0 maakte. Na de 1-1 van Achilles was het Bjarne die een vrije bal benutte, 2-1. Achilles maakt dan 2-2 en 2-3. Koen scoort van afstand 3-3. Door de grote druk die door Achilles gegeven werd was het een kwestie van geduldig spelen en wachten op de goede kans. Het is Daan die van afstand 4-3 maakt. Achilles scoort echter ook mee en maakt 4-4 en 4-5. Weer treft Koen van afstand de korf, 5-5. Nog voor rust maakt Nadine er van afstand 6-5 van.

Na de rust is het ZKV dat de overhand neemt en het is  Bjarne die van afstand 7-5 maakt.  Koen scoort van afstand 8-5. Achilles scoort dan 8-6. Bjarne maakt uit een vrije bal 9-6 en even later maakt Bjarne er van afstand 10-6 van. Koen scoort weer van afstand, 11-6. Daarmee is het verschil op de gewenste 5 doelpunten gebracht. Achilles gaf zich echter nog niet gewonnen en maakt 11-7 en 11-8. Bjarne scoort dan onder de korf, 12-8. Achilles toch weer 12-9, waarna Joost een strafworp benut, 13-9 nadat Koen foutief afgestopt werd. Pjotr komt er dan in voor Daan. Na een aantal afstandsschoten van Pjotr, die helaas geen doel troffen, is het Bjarne die het verschil weer op 5 treffers brengt, 14-9, door van afstand te scoren. Achilles scoort dan 14-10. Daan komt er dan weer in voor Pjotr. Er zijn dan nog zo’n 3 minuten te spelen. Joost maakt dan 15-10 van afstand en even later benut hij ook nog een strafworp, waarmee de einduitslag op 16-10 bepaald werd. Mochten ZKV en Achilles aan het eind van de competitie met zijn tweeën gelijk op de 1e plaats eindigen, dan is ZKV dus kampioen. ZKV heeft vandaag laten zien dat ze er voor willen knokken.

De treffers kwamen vandaag van Bjarne 6, Koen 4, Joost 3 en Nadine, Dominique en Daan ieder 1.