Kaperiolen 4 november 2019

De eerste helft van de veldcompetitie zit er weer op. Het eerste heeft op de valreep de koppositie in de Eerste Klasse D overgenomen. Na winst uit bij HKV/Ons Eibernest werd vorige week thuis op overtuigende wijze gewonnen van Achilles, op dat moment nog ongeslagen. Doordat we thuis met meer doelpunten verschil wonnen dan uit verloren, staat ZKV aan kop. De sfeer in de ploeg is goed en de samenhang in het team wordt steeds beter, dat is althans mijn persoonlijke waarneming. Alle kans dus om de tweede veldhelft succesvol af te ronden en een mooie opstap naar de zaalcompetitie. Daar komt het eerste uit tegen BEP, Excelsior, Fiducia, RWA, Spirit, Synergo en Victum. BEP en Excelsior lijken op het eerste gezicht de concurrenten voor de titel, van RWA (Poortugaal) en Spirit (Voorthuizen) moest ik even opzoeken waar deze verenigingen vandaan komen. RWA heeft zo’n 300 leden en Spirit is de grootste korfbalvereniging met 380 leden in de gemeente Barneveld. Spirit staat op veld met 16 punten uit 8 wedstrijden bovenaan in de Tweede Klasse G (de poule van streekgenoot ZKC). Aanstaand weekend gaat de selectie op trainingskamp ter voorbereiding op de zaalcompetitie.

In het kielzog van het eerste heeft het tweede elke wedstrijd gewonnen, een knappe prestatie van trainer Monne Jonker en zijn team. Het derde is de eerste helft veld ook bovenaan geëindigd. Het is duidelijk dat we in de jeugd na een aantal zeer succesvolle jaren de weg omhoog weer moeten vinden. Dat begint natuurlijk met het werven van nieuwe leden. In het kader van ons Rabobank sponsorprogramma organiseren we op donderdag 14 november een korfbaldag in sporthal De Struijck waaraan een aantal basisscholen in de Rosmolenbuurt deelneemt. Fleur Gruijs, Cees van de Water en Marian Stange hebben deze dag voorbereid. Wij hopen op een leuke dag en wie weet weer een aantal nieuwe jeugdleden.

Op maandag 18 november staat de jaarlijkse ledenvergadering gepland, met een voorgenomen belangrijke wijziging in de organisatiestructuur van ZKV. Het is de bedoeling om het bestuur te verkleinen en de commissies te versterken. Dit op advies van de werkgroep, geleid door Chris Kaper, die het voorstel voor deze organisatiewijziging heeft voorbereid. Deze wijziging valt binnen de kaders zoals voorgeschreven in het Huishoudelijk Reglement, dit natuurlijk ter beoordeling van de ledenvergadering. De statuten bepalen dat het bestuur uit ten minste vijf leden moet bestaan, met een voorzitter, secretaris en penningmeester. In ons voorstel bestaat het bestuur uit vier leden (zie onderstaand organogram). De bestuursleden houden zich vooral bezig met de lange termijn en sturing van de vereniging; de uitvoering van de taken komt volledig in handen van de “project managers” en de onderliggende commissies en werkgroepen. Voordeel is dat het bestuur meer tijd heeft voor de ontwikkelingen rond het sportpark, ledenwerving, financieel beleid, kaderontwikkeling, om maar een aantal zaken te noemen. Dit omdat uitvoerende taken (nog meer) worden gedelegeerd naar de commissies. Nadeel is dat er wellicht afstand kan ontstaan tussen bestuur en de rest van de vereniging.

Organogram nieuwe organisatie ZKV

Op dit moment zijn we nog bezig met de invulling van een aantal vacatures, zowel in het nieuwe bestuur als in de commissies. Positief nieuws is natuurlijk dat een flink aantal (nieuwe) mensen zich heeft aangemeld om een bijdrage te leveren aan het kader van ZKV. Het zal wel even wennen zijn om te werken in deze nieuwe organisatiestructuur en er zal zeker eens iets mis gaan. De kans is er nu wel om de positieve energie die deze nieuwe mensen meebrengen, te gebruiken om de club weer een zetje in de rug te geven.

Wij zullen u via onze webpagina van de vorderingen wat betreft de invulling van de vacatures op de hoogte te houden. Het streven is om voor de ledenvergadering de belangrijkste posities te hebben ingevuld.

Lex Kaper.

 

Invulling posities (stand 4 november 2019)

 

Bestuur Voorzitter

Lex Kaper

Sport

Vacant

Financiën/Facilitair

Vacant

Secretaris

Ruud Berkhof

         
Jeugdraad

Jiri Haan

Activiteiten Cie

Mariska Speekhoudt

Scheidsrechters Cie

Arnoud Huijgen

Boekhouding

Saskia vd Gulik

Ledenadministratie

Ruud Berkhof

         
  Vrijwilligers Cie

Vacant

Ledenwerving- &behoud

Bjarne Zeegers

Sponsor Cie

Daan Horak

 
         
  Communicatie Cie

Sonja Pfaltzgraff

TC

Margje Kamphuis

Facilitair

Vacant

 
         
  Vertrouwenspersonen

Els Bakker

Sandra van Ielen

JTC

Bart Nieuwenhuizen

Kantine

Wouter Forrer

 
         
  Ontwikkeling Hoornseveld

Lex Kaper

Opleidingen

Jos Buhrs

Contributie

Vacant

 
         
  Joep

Richard Brand

Schoolkorfbal

Leendert Saarloos

   
         
  Kamp

Joost Breetvelt