Spirit – ZKV 19-19 gespeeld op 15 februari 2020

Vandaag de wedstrijd tegen Spirit uit Voorthuizen.  Thuis ging het lang gelijk op, maar wist ZKV aan het eind van de wedstrijd een gaatje te slaan. Het werd toen 23-20. Vandaag ging het de eerste helft eigenlijk gelijk op. Geen van beide ploegen wist een voorsprong van 2 punten te pakken. In de tweede helft liep Spirit tot twee keer toe uit naar een voorsprong van 4 punten, maar in de eindfase wist ZKV toch nog een punt mee naar huis te nemen.

Spirit open de score, 1-0, waarna Joost uit een doorloopbal de stand op 1–1 bracht. Na de 2-1 van Spirit was het Nadine die met een schot van halve afstand 2-2 maakte. Pjotr kreeg een strafworp mee, die door Joost benut werd, 2-3. Spirit scoort dan 3-3 en 4-3, waarna het weer Nadine is die van halve afstand 4-4 maakt. Spirit maakt 5-4, waarna Pjotr met een curieus afstandsschot 5-5 maakt. Zijn heer kwam invliegen, Pjotr, die de bal in wou spelen voor een doorbraak, sprong op en schoot de bal van een meter of tien in de korf, best knap! Na de 6-5 van Spirit, was het Koen die een bal onderhands van een meter of 6 in het mandje lepelde, 6-6. Ook hij wou eigenlijk doorbreken, maar kon, net als Pjotr even daarvoor, de bal aan niemand kwijt! Spirit maakt dan 7-6, waarna Joost vanaf de achterlijn 7-7 maakt. Koen bepaalt de ruststand op 7-8 door fraai van afstand te scoren.

Na rust maakt Spirit 8-8, waarna Mariska een kans van dicht achter de korf benut, 8-9. Spirit leek in die fase meer belust op een zege dan ZKV en boog de achterstand om naar een 13-9 voorsprong. Daan wordt dan foutief afgestopt, waarna Bjarne de strafworp benut, 13-10. Spirit scoort weer, 14-10. Dan een tussensprint van ZKV. Joost benut een vrije worp, 14-11 en even later scoort Joost van afstand 14-12. Daan scoort van afstand 14-13, maar dan scoort Spirit weer twee keer en staat het 16-13. Koen maakt dan van afstand 16-14, maar Spirit scoort twee keer waardoor het 18-14 wordt. Er is dan nog een minuut of zes te spelen. Zoals ook al in eerdere wedstrijden weet ZKV zich toch weer terug te vechten. Dominique scoort van halve afstand 18-15, gevolgd door een afstandstreffer van Joost, 18-16. Nadine benut een kans van vrij korte afstand en het staat 18-17. Met nog een minuut of twee te spelen maakt Spirit er 19-17 van. Direct daarop benut Mariska een kans kort achter de korf, 19-18 en een minuut later herhaalt ze dit kunstje en staat het 19-19. Er is nog een kleine minuut te spelen, maar helaas een overwinning zat er dit keer niet in.

De doelpunten werden vandaag gemaakt door Joost 6, Nadine, Mariska en Koen 3, Dominique, Daan,  Pjotr en Bjarne ieder 1.

Ondertussen was al bekend dat naaste concurrent Excelsior met 24-26 verloren had van RWA, dus dat was een meevaller. De andere concurrent BEP speelt pas op 29 februari thuis tegen Synergo.

De andere uitslag vandaag was Victum – Fiducia 28-21.

De stand wordt daardoor

ZKV 10 17
Excelsior 10 13
BEP 9 12
Victum 10 10
RWA 10 10
Synergo 9 7
Spirit 10 7
Fiducia 10 2