Verdere aankondigingen KNKV m.b.t het Coronavirus

Update 24-6: Vanaf 1 juli mogen we weer wat meer! Er komt ditmaal geen korfbalspecifiek protocol, maar er is nog wel een algemeen sportprotocol vanuit het NOC*NSF (te vinden op http://www.nocnsf.nl/sportprotocol) dus lees dat goed zodat je op de hoogte bent en we allemaal veilig kunnen korfballen. Voor meer informatie kijk op de site van het KNKV: https://www.knkv.nl/nieuws/coronavirus-updates

Update 1-6: Vanaf 1 juni hoeven korfballers van 13 t/m 18 jaar geen 1.5 meter afstand meer te houden tijdens trainingen.

Update 7-5: Vanaf 11 mei mogen ook korfballers van 19 jaar en ouder weer gaan trainen. Het KNKV heeft contact met het NOC*NSF en het RIVM die gezamenlijk aan een algemeen sportprotocol werken. Aan de hand van dit protocol zal het KNKV het korfbalspecifieke protocol updaten.

UPDATE 7-4: Het KNKV heeft besloten om de huidige stand van de zaalcompetitie te hanteren als eindstand. Dit betekent dat het 1e kampioen is geworden! De gehele veldcompetitie wordt als niet gespeeld beschouwt. Dit betekent helaas dat 1 en 2 op het veld geen kans meer maken op promotie dit seizoen, dan maar volgend seizoen!

UPDATE 23-3: Naar aanleiding van de extra maatregelen die het kabinet op 23 maart heeft aangekondigd is ook de rest van de velcompetitie geannuleerd. De besluitvorming over de afwikkeling van de competitie(s) vindt nog steeds plaats op 6 april.

UPDATE 19-3: Alle beslutivorming over het afwikkelen van de competitie(s) is utigesteld tot 6 april.

Naar aanleiding van de extra maatregelen die het kabinet op 15 maart heeft aangekondigd heeft het KNKV een aantal beslissingen genomen:

  • De Korfbalfinale in Ahoy op 4 April is afgelast
  • Alle nog geplande wedstrijden binnen het Wedstrijdkorfbal zijn afgelast. Wat er in deze klassen gaat gebeuren ten aanzien van promotie en degradatie wordt uiterlijk 20 maart een beslissing genomen.
  • Over de specifieke afwikkeling van de KL, HK, HK A en de Dames Topklasse wordt uiterlijk 6 april een beslissing genomen.
  • Alle competities in het Breedtekorfbal worden als niet gespeeld beschouwt.
  • Voor de veldcompetitie wordt er in ieder geval niet gespeeld tot en met donderdag 16 april. Een definitief besluit hierover wordt uiterlijk 6 april genomen.
Voor meer informatie kijk op de site van het KNKV: https://www.knkv.nl/nieuws/coronavirus-updates