Extra Kaperiolen i.v.m. Corona virus

Het corona virus heeft ons in bedwang. Niet geheel onverwacht dat in een dichtbevolkte wereld een gemuteerd virus de kop opsteekt en zich razendsnel verspreidt, maar toch had geen van ons kunnen voorspellen dat onze samenleving daar op deze wijze van ontregeld raakt. Ik hoop allereerst dat u allen in een goede gezondheid verkeert en dat, mocht het corona virus u treffen, het slechts tot milde griepverschijnselen leidt. De aanpak van de regering is duidelijk: verminder het aantal fysieke contacten tussen de mensen, zodat de gevolgen van de verspreiding van het virus beheersbaar blijven. Dat vind ik een heel verstandige aanpak.

De meesten van u werken waarschijnlijk thuis en zorgen ondertussen voor de kinderen. Diegenen onder u die een vitaal beroep uitoefenen zijn in touw om de maatschappij draaiende te houden en de gevolgen van de corona uitbraak te beperken. Het zal nog wel even duren voordat we weer over kunnen gaan tot de orde van de dag; mijn hoop is dat we voor het begin van de zomer de zaken onder controle hebben.

En zo is van de ene op de andere dag het korfbal uit onze agenda’s verdwenen. Geen trainingen, geen wedstrijden, geen vergaderingen, geen activiteiten, en eigenlijk geen fysiek contact meer tussen onze leden. Toch roep ik u op om met elkaar in contact te blijven, ook al is het via de app of de telefoon. Het bestuur vergadert aanstaande woensdagavond voor het eerst via videocon. Dat kunnen andere commissies natuurlijk ook doen. Een leuke bijkomstigheid van zo’n crisis is dat de creativiteit bij de mensen naar boven komt. En dan heb ik het niet over het verzamelen van toiletrollen, of in de file staan bij de afvalverwerking, maar wel over al die mensen die naar voren stappen om andere mensen te helpen, of bedenken hoe de activiteiten op een alternatieve (digitale) manier kunnen worden georganiseerd.

Het KNKV heeft ten aanzien van de wedstrijdsport / topsport de beslissing over de afronding van de zaalcompetitie en de start van de veldcompetitie uitgesteld tot (na) 6 april aanstaande. Mijn inschatting is dat voor de wedstrijdsport / topsport competitie een alternatieve promotie / degradatie regeling zal worden uitgeschreven. Volgens mij kan dat op twee manieren: (1) op basis van de huidige stand (en dan is ons eerste kampioen!); (2) aanstaand zaalseizoen dezelfde indelingen. Ik hoop natuurlijk op de eerste oplossing. Wij wachten de ontwikkelingen even af. Over de breedtesport competitie was al eerder besloten om deze als niet gespeeld te beschouwen. Hier is geen promotie / degradatie regeling aan verbonden.

Wij zien op dit moment nog geen noodzaak om het schoolkorfbaltoernooi in juni af te gelasten; ook het ZKV kamp in juli gaat vooralsnog gewoon door.

Ik wens iedereen veel succes de komende weken in deze bijzondere tijden. Hopelijk heeft elk nadeel zijn voordeel: dat u wat meer tijd heeft voor elkaar en voor zaken in en rond het huis. En neem dus ook de tijd om contact te houden met familie en vrienden, ook die van ZKV.

Lex Kaper.