Kaperiolen 30 maart 2020

Het is even wennen aan het werken vanuit thuis. Vergaderingen kunnen gewoon doorgaan, zij het online. Dat heeft ook zijn nadelen: ik merk dat ik de hele dag met mijn laptop op schoot zit en van de ene in de andere zoom of skype meeting beland. Het is inmiddels al zo goed als zeker dat het kabinet de maatregelen rondom de beheersing van de corona crisis na 6 april doorzet; het is nog niet bekend tot wanneer.

Het KNKV heeft besloten de korfbalcompetitie tot 1 juni af te gelasten. Dat komt in de praktijk neer op een start van de (veld)korfbal competitie per het nieuwe seizoen. Houdt u alstublieft de berichtgeving van het KNKV (en via onze website/facebook/instagram) in de gaten. Wij hopen nog steeds dat ons schoolkorfbaltoernooi in juni doorgang kan vinden; dat zal natuurlijk afhangen van de beëindiging van de huidige maatregelen voor de basisscholen en de mogelijkheid of het in juni toegestaan is om dit soort grote bijeenkomsten te organiseren. Daarnaast moet het voor ons, en voor de scholen, mogelijk zijn om het toernooi te organiseren.

Ik hoop dat jullie contact hebben met elkaar via de app of anderszins. Afgelopen zondag kon men onder de inspirerende leiding van Bjarne deel nemen aan een workout via Facebook of Instagram. We moedigen natuurlijk meer van dit soort initiatieven aan.

Het bestuur brengt de (financiële) gevolgen van de corona crisis in kaart. We zijn voor een belangrijk deel van onze inkomsten afhankelijk van de omzet in de kantine. Dat is ook een van de redenen, naast onze werving van leden en promotie voor het korfbal, waarom we het schoolkorfbal toernooi organiseren.

Hou nog even vol, blijf in contact en, vooral, blijf gezond!

Lex Kaper.