Kaperiolen 1 mei 2020

Met de aankondiging dat het sporten weer mogelijk wordt, ging er een zucht van verlichting door de vereniging. Met de nodige voorzorgsmaatregelen mag er weer getraind worden, sporten in wedstrijdverband is voorlopig nog niet toegestaan. Zoals het er nu naar uitziet, zal in september de competitie weer van start gaan. Voor de kinderen tot twaalf jaar geldt de 1.5m regel niet. Die kunnen op dezelfde manier trainen zoals zij dat gewend waren. Voor oudere kinderen, en inmiddels dus ook de volwassenen, moet de 1.5m regel wel toegepast worden. Alhoewel er tegenwoordig niet veel meer voor verdedigd schieten gefloten wordt, is de 1.5m regel natuurlijk wel een probleem voor het korfballen in partij vorm. Ik zag afgelopen week verdedigers met een tennisracket verdedigen en gekleurde pionnen op de juiste afstand rond de korf, zoals u begrijpt creatieve oplossingen alom.

Vorige week was de eerste training voor de D pupillen. De ouders zetten de kinderen bij de parkeerplaats af en we gebruiken de ingang bij buren en ons bruggetje om het terrein te verlaten. De kantine blijft gesloten en naast de trainer is er een kaderlid om er op toe te zien op het naleven van de regels. Alleen voor de jongsten mogen de ouders ook op het veld, op gepaste afstand van elkaar. Inmiddels zijn alle ploegen in training, met een aangepast trainingsschema zodat het verkeer van en naar het veld in goede banen wordt geleid. Voor en na de training de handen desinfecteren, ook de palen en de ballen worden regelmatig ontsmet. Deze week gaan ook de senioren weer van start. Prettig om weer sportieve activiteit op ons veld te zien, net als de vrolijke gezichten van de kinderen.

Zoals premier Mark Rutte zei, is het de bedoeling dat alle kinderen gaan sporten, niet alleen de leden van de sportverenigingen. Als je dus een vriendje of vriendinnetje hebt dat ook eens wil korfballen, laat dat weten aan je trainer, en dan kan hij of zij uitvinden of korfbal wat voor hem of haar is.

Wat de gevolgen zijn van de corona crisis voor de bouw van het zwembad en de herinrichting van het sportpark is onduidelijk. In overleg met de kampleiding is besloten om het ZKV kamp dit jaar niet door te laten gaan. Dat is natuurlijk jammer, maar ook logisch. We gaan er van uit dat we volgend jaar wel weer met zijn allen op kamp kunnen.

Lex Kaper.