Kaperiolen 29 juni 2020

Het is een vreemd einde van ons korfbalseizoen. Gelukkig wordt er inmiddels weer getraind en ziet men uit naar de start van de nieuwe competitie. We werden in de zaal kampioen zonder de verwachte spannende ontknoping; op het veld stonden we stevig bovenaan, maar beginnen we in september weer op nul. Het schoolkorfbal toernooi kon geen doorgang vinden en dat scheelt ons zeker een tiental nieuwe jeugdleden. Wie weet dat het “mini-schoolkorfbal” met de Hannie Schaft nog voor wat ledenwinst zorgt. Gelukkig waren er maar weinig bedankjes dit jaar. Het kamp gaat niet door, maar de kampleiding organiseert volgende week een kampdag voor de kampgangers. Zo krijgt de jeugd toch weer een beetje het ZKV gevoel.

Vorige week zaterdag nam de selectie met een barbecue (met toestemming van de gemeente) afscheid van trainer Roy Gruijs. Roy heeft nu twee periodes de selectie geleid en mag terugkijken op een geslaagde tijd. Mooi dat hij met een kampioenschap zijn trainerschap van het eerste van ZKV kon beëindigen en het stokje overdraagt aan Monne Jonker. Mariska Speekhoudt en Sander van der Straten keren aanstaand seizoen niet terug bij de selectie. De selectie bedankte ook Wouter Forrer en Karin Engel voor de begeleiding van de selectie. Ondanks de anderhalve meter afstand werd het een heel gezellige avond.

Ondertussen gaan de onderhandelingen tussen de gemeente en de sportverenigingen op ons (nieuwe) sportpark verder. Het is letterlijk een kwestie van duwen; als het zwembad een stukje verderop komt, is er voldoende ruimte voor het tennis (aan de Gouw) en het korfbal. Met de gemeente wordt gewerkt aan een concept overeenkomst ten behoeve van de realisatie van ons nieuwe clubgebouw. Een aantal zaken dient nog te worden opgehelderd: ZKV zal opdrachtgever worden voor de bouw, dit in verband met het terugvorderen van de BTW, maar dat heeft wellicht ook financiële risico’s tot gevolg die wij natuurlijk van te voren willen uitsluiten. Parallel aan dit proces lopen de besprekingen tussen de voetbalverenigingen FC Zaandam en Zaanlandia met de gemeente over het gebruik van de voetbalvelden, naast elkaar of met elkaar.

Ik wil onze PPC bij deze hartelijk danken voor weer een seizoen van de ZKVer. Ook ben ik onze andere kaderleden veel dank verschuldigd voor hun inzet voor ZKV. We hopen zodra het weer kan een medewerkersavond te organiseren. Rest mij nog om jullie allemaal een prettige zomervakantie te wensen en de hoop uit te spreken dat we vanaf september elkaar weer spreken op ons veld.

Lex Kaper.