Kaperiolen 31 augustus 2020

Het was weer even zoals vroeger om, ondanks de corona maatregelen en de regen, jullie allen te ontmoeten op het veld tijdens de seizoensopening op zaterdag 22 augustus. Een plezier om onze jeugd actief te zien tijdens de clinic en om alvast een voorproefje te krijgen op de competitie tijdens de oefenwedstrijden. Voor de jongsten onder ons was een springkussen aanwezig. De selectie werd aan het publiek voorgesteld, met de nieuwe trainer voor ons tweede Dennis Brand. Erg leuk dat Dennis deze taak op zich wil nemen, na zijn successen als trainer van onze jeugd. Dennis is ook de centrale spil in de organisatie van het Regionaal Trainings Centrum (RTC) waar de Noord-Hollandse selecties op maandagavond trainen. Ook de kampioenen van het afgelopen seizoen werden door onze jeugdvoorzitter Bart Nieuwenhuizen gehuldigd.

Na afloop van het sportieve gedeelte, en gelukkig ook zonder paraplu, was er tijd voor een hapje en een drankje. De organisatie had een friettent geregeld, zodat men vooral buiten en op afstand van elkaar iets kon eten en drinken. Met de muziek van dj Denise Derlagen werd het erg gezellig. Misschien iets te gezellig, omdat na verloop van tijd men het niet zo nauw meer nam met de corona maatregelen. Dank aan onze sponsoren, waaronder Club 75, en aan de organisatie van deze flitsende seizoensopening.

Ook gezien het bovenstaande heeft het bestuur besloten dat er tijdens trainingsavonden alleen drank genuttigd kan worden als er bardienst is. Zoals op onze webpagina te lezen is, mag je in De Kiep alleen een drankje nuttigen als je aan tafel zit, op gepaste afstand van elkaar. We gaan ook werken met een sluitingstijd: De Kiep gaat anderhalf uur na de laatste training dicht, dat betekent dus uiterlijk om 23:30 uur. We gaan de komende maand even aankijken hoe alles loopt wat betreft corona. De richtlijnen zijn duidelijk, maar uiteindelijk komt het er natuurlijk op neer dat we zelf de verantwoordelijkheid moeten opbrengen om ons daaraan te houden. “Ik geloof niet in corona” is wat dit betreft geen optie.

De jaarlijkse ledenvergadering staat gepland op maandag 12 oktober aanstaande. Behalve de gebruikelijke verkiezingen van bestuur en commissies, zal ook de herinrichting van ons sportpark op de agenda staan. Ook ons rookbeleid zal aan de orde komen. De voorlopige agenda komt in het volgende krantje.

Lex Kaper.