ZKV – Apollo 24-11 gepeeld op 11 september 2021

Vandaag mocht er eindelijk weer gekorfbald worden en de eerste tegenstander was Apollo uit Heerhugowaard. Alhoewel ze al een hele tijd meetrainde was het vandaag het officiële competitie debuut van Michelle in ’t Veen bij ZKV. Het was Sabine die het eerste doelpunt maakte door van afstand te scoren, 1-0. Even later volgde Michelle haar voorbeeld, door ook van afstand te scoren, 2-0. Apollo maakte er 2-1 van, waarna Bjarne uit een doorloopbal 3-1 maakte. Sabine scoorde nogmaals, nu met een eenhandig gescoorde doorloopbal, 4-1. Dan is het Joost die uit een doorloopbal 5-1. Na de 5-2 van Apollo is het Jane die van halve afstand 6-2 maakt. Apollo leeft even op en scoort 6-3 en 6-4. Bjarne scoort dan van halve afstand 7-4 en direct daarna uit een doorloopbal 8-4. ZKV gaat in een hoog tempo door en het is Joost die met een slimme beweging zijn heer passeert en van dichtbij 9-4 maakt. Apollo maakt dan 9-5. Dan neemt ZKV serieus afstand. Bjarne scoort uit een wegtrekbal 10-5, gevolgd door Jane die van afstand 11-5 maakt. Michelle maakt vanafstand12-5 en even later herhaalt ze dit en maakt 13-5. Apollo komt er even niet aan te pas en Dominique scoort uit een doorloopbal 14-5, waarna Jane van afstand 15-5 maakt. Daan zorgt voor de ruststand van 16-5 door van afstand te scoren. Deze score belooft wat voor de 2e helft.

Het is echter Apollo dat 3x op rij scoort waardoor het 16-8 staat. Het loopt ineens een stuk minder bij ZKV (onderschatting?). Dan is het Michelle die een strafworp meekrijgt en deze benut, 17-8. Apollo maakt 17-9. Bart is er inmiddels ingekomen voor Koen en Bart maakt van afstand 18-9. Weer Apollo dat scoort, 18-10, gevolgd door een afstandsschot van Michelle, 19-10. Dan scoort Apollo voor de laatste keer 19-11. Koen komt er weer in voor Joost. Jane benut een strafworp, 20-11 en Dominique scoort van dichtbij 21-11 na een onderschepping van Bjarne. Michelle schiet er nog maar weer eens een afstandsschot in, 22-11. Uw verslaggever riep dat Koen nog niet gescoord had en prompt gooit hij van afstand de 23-11 door de korf. Tot slot bepaalt Jane van afstand de eindstand op 24-11.

Daarmee zijn de eerste punten binnen.

De treffers kwamen vandaag van: Michelle 6, Jane 5, Bjarne 4, Sabine, Dominique en Joost ieder 2 en Bart, Koen en Daan ieder 1.