ZKV – Roda 19-10 gespeeld op 25 september 2021

Voor de wedstrijd tegen Roda werd één minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van Henk van Eekeren, de vader van selectiespeler Bart.  Na deze indrukwekkende minuut stilte werd begonnen aan de derby tegen Roda.

Na een aantal gemiste kansen aan beide zijden was het juist Bart die de score opende met een afstandstreffer, 1-0. Joost maakt dan van halve afstand 2-0.  Koen maakt van afstand 3-0, waarna Daan zijn voorbeeld volgde en ook van afstand scoorde, 4-0. Michelle scoort van halve afstand 5-0, waarna de coach van Roda een time-out nam. Veel hielp dit niet, Michelle benut dan een strafworp, 6-0. Daan maakt met een fraaie actie onder de korf 7-0. Uit een afstandsschot scoort ZKV 8-0. In de 19e minuut scoort Roda voor het eerst tegen, 8-1. Even later scoren zij nogmaals, 8-2. Dominique scoort van achter de korf 9-2 en Koen maakt van afstand 10-2. Als laatste scoort Roda voor rust nog 10-3.

Na rust maakt Roda direct 10-4 en 10-5. Koen benut een strafworp, 11-5. Na de 11-6 van Roda is het  ZKV dat de draad van het scoren weer oppakt. Michelle scoort met een onderhands schot van dichtbij 12-6. Thalia komt er dan in voor Michelle, waarna Michelle in het andere vak komt voor Dominique.Jane breekt door en scoort 13-6. Waarna Koen van afstand 14-6 maakt. Thalia benut een strafworp, 15-6, gevolgd door Roda 15-7. Bjarne komt er dan in voor Bart. Michelle scoort uit een wegtrekbal 16-7, ‘Koen van afstand 17-7. Sabine gaat er dan uit en Dominique neemt haar plaats in. Bjarne scoort van afstand 18-7 en Roda maakt 18-8. Koen en Daan worden dan gewisseld voor de gebroeders Kim, Hidde en Pjotr dus.

Nadine komt er in voor Jane. Nadine scoort van afstand 19-8. Na de 19-9 van Roda, komt Tom er nog in voor Joost. Roda bepaalt de eindstand op 19-10.

De eerste drie wedstrijden zijn gewonnen. De inschatting is dat de komende weken de sterkere tegenstanders op het programma staan, startend met komende zaterdag de thuiswedstrijd tegen Achilles.

De treffers kwamen vandaag van: Koen 5, Michelle 4, Jane en Daan 2 en Dominique, Thalia, Nadine, Joost, Bjarne en Bart ieder 1.