ZKV – Achilles 13-18 gespeeld op 2 oktober 2021

Vandaag kwam Achilles, een van de drie Haagse ploegen, op bezoek bij ZKV. Zij liepen vorige week tegen hun eerste nederlaag aan, 15-12 bij Die Haghe, en waren duidelijk op revanche uit. De eerste helft ging het lang gelijk op. Bart opende de score door uit een doorloopbal de 1-0 te maken. Joost maakte de 2-0 van afstand. Achilles antwoordde direct en boog de stand om in 2-3 in hun voordeel. Joost maakt uit een vrij bal 3-3. Na de 3-4 van Achilles maakt Dominique uit een kans in de korfzone 4-4. Bart brengt ZKV weer op voorsprong door met een afstandsschot te scoren, 5-4. Na de 5-5 benut Bjarne een strafworp, 6-5. Achilles kwam direct weer langszij, 6-6. Zij wisten voor rust uit te lopen naar 6-8.

Na rust een lange periode waar ZKV niet wist te scoren en Achilles liep weg naar 6-11. Diverse wissels werden in het spel gebracht om de boel weer aan de praat te krijgen. Nadine kwam er in voor Sabine en Pjotr kwam er in voor Bart. Pjotr scoort uit een doorloopbal 7-11. Bart komt er dan weer in voor Pjotr en Hidde komt er in voor Koen.Ook Sabine komt er weer in voor Nadine. Helaas toch weer Achilles, dat 7-12 en 7-13 maakt. Koen komt er in voor Bart. Michelle maakt dan van afstand 8-13 en even later scoort Michelle van halve afstand 9-13. Jane maakt er 10-13 van uit een doorloopbal. Zou het dan toch nog lukken? De coach van Achilles vlucht in een time-out en dat leverde direct succes. Achilles liep weer uit naar 10-15. 11-15 werd gemaakt door Michelle, die een strafworp benutte. Achilles bleef echter scherp en liep verder uit naar 11-17. Koen scoort dan van afstand nog 12-17. Na de 12-18 van Achilles benut Hidde een strafworp, 13-18, tevens de eindstand.

Lag het aan het weer, of was Achilles vandaag gewoon beter?

Het blijft spannend in de poule, want de andere ongeslagen koploper Die Haghe kreeg met 11-14 klop van HKV/Ons Eibernest, waardoor ZKV nu samen met Die Haghe en Achilles op kop staat met 6 punten uit 4 wedstrijden. Volgende week de uitwedstrijd tegen Maassluis, de grote onbekende in deze poule.

De treffers kwamen vandaag van: Michelle 3, Bart en Joost 2 en Dominique, Jane, Bjarne, Koen, Pjotr en Hidde ieder 1.