ZKV – Rohda 17-18 gespeeld op 27 november 2021

Vandaag startte de zaalcompetitie tegen Rohda, een vereniging met een rijke historie op het hoogste niveau. Onder de gedachte dat het wel weer eens een zeer vreemde competitie kan gaan worden, met de avond lockdown vanwege Corona, ging deze wedstrijd van start. De eerste helft was het een wedstrijd die moeizaam op gang kwam. Rohda opende de score, 0-1, waarna Joost middels een vrije worp de stand op 1-1 bracht. Michelle maakt van afstand 2-1, waarna Rohda 2-2 maakt.  Doelpunten waren in deze fase schaars. Dominique maakt uit een doorloopbal 3-2. Vrij lang blijft het zo, maar dan maakt Rohda 3-3. Direct daarop maakt Nadine van afstand 4-3. Brengt mij op het punt te vermelden dat Sabine vandaag afwezig was wegens ziekte en dat Nadine haar plaats innam vandaag. Voorlopig bleef het daarbij voor ZKV en ondanks goed verdedigen maakt Rohda  4-4, 4-5 en 4-6. Bart maakt dan van afstand 5-6, gevolgd door Rohda dat 5-7 maakt. Dit was tevens de ruststand.

De 2e helft gaat veelbelovend van start. Joost scoort van halve afstand 6-7, na een doorbraakactie van Bjarne. Rohda maakt 6-8 en direct daarna scoort Michelle van afstand 7-8. Rohda schiet nu ook een stuk zuiverder en maakt 7-9 en 7-10. Jane scoort van achter de korf 8-10 en Michelle maakt van afstand 9-10. Na de 9-11 van Rohda is het Dominique die van halve afstand 10-11 maakt en even later brengt Joost van afstand de stand op 11-11. Er lijkt zich een spannende strijd te ontwikkelen tussen 2 ploegen die vol op de aanval spelen.  Na de 11-12 van Rohda is het Koen die van afstand 12-12 maakt. Helaas lukt het ZKV niet om de korf te vinden in deze fase van de strijd en Rohda loopt weg naar 12-16. Joost scoort 13-16. Pjotr is er inmiddels ingekomen voor Bart. Rohda maakt 13-17, waarna Pjotr van afstand 14-17 maakt. Het is jammer dat Rohda nog een keer scoort 14-18, want  ZKV komt ineens weer tot leven. Met nog zo’n 4 minuten te spelen scoort Jane uit een doorloopbal 15-18. Joost scoort uit een vrije bal 16-18. Met nog een halve minuut te spelen maakt Pjotr van afstand 17-18. Helaas kwam de bal niet meer in de aanval.

De 2e helft geeft vertrouwen voor de toekomst, die om andere redenen helaas erg onzeker is. Spelen zonder trainen is geen optie denk ik.

De doelpunten werden vandaag gemaakt door Joost 5, Michelle 3, Dominique, Jane en Pjotr 2  en Nadine, Koen en Bart ieder 1.