Consequenties van Corona protocol voor competitie

De Rijksoverheid maakte vrijdagavond bekend dat er in ieder geval tot 19 december 2021 niet na 17.00 uur gesport mag worden. Daaropvolgend heeft het KNKV gekeken hoe het z’n leden zoveel mogelijk mogelijkheden kan bieden om te kunnen blijven sporten.

Voor ZKV houdt dit in het kort in dat de breedtesport wedstrijden, dit zijn alle ploegen behalve de Sen. 1, 2 en 3 en de A1, doorgaan zoals gepland mits ze voor 17.00 uur klaar zijn met spelen. Voorlopig zijn er echter geen trainingen, dit geldt voor alle ploegen.

Voor de wedstrijdsport, de Sen. 1, 2, 3 en de A1, wordt een alternatieve competitie opgezet zodra de trainingen hervat kunnen worden.

De geplande competitiewedstrijden van Sen. 1, 2, 3 en A1 kunnen (als ze voor 17.00 uur gespeeld zijn) in onderling overleg met de tegenstander gespeeld worden als oefenwedstrijden totdat de alternatieve competitie van start zal gaan.
Als thuiswedstrijden niet doorgaan dan kan er in overleg met de trainers getraind worden op het tijdstip van de wedstrijd.

Klik hier om het hele artikel van de KNKV te lezen.

De NOC/NSF heeft bij de tweede kamer een verzoek neergelegd om het sporten tot 20.00 uur mogelijk te maken. We hopen dat dit verzoek zo snel als mogelijk wordt gehonoreerd.