ZKV – KIOS 16-12 gespeeld op 24 april 2022

Vandaag weer de eerste wedstrijd op het veld en wel te gast bij ZKC daar ons eigen veld nog niet klaar is. Deze wedstrijd tegen KIOS gaf in de eerste helft te zien dat ZKV nog zoekende was naar de juiste speelwijze tegen de rommelig spelende tegenstander, welke ploeg met een 8-9 voorsprong de rust in ging. De tweede helft wist ZKV dit prima recht te zetten zodat een 16-12 zege werd behaald.

KIOS kwam op een 0-2 voorsprong, waarna Koen van achter de korf voor 1-2 zorgde. Na de 1-3 van KIOS is het Joost die vanuit een strafworp voor 2-3 zorgde en even later benutte Joost een vrije bal, 3-3. Michelle zet ZKV voor het eerst op voorsprong, door uit een doorloopbal te scoren, 4-3. Na de 4-4 van KIOS is het Bart die uit een doorloopbal 5-4 maakt, waarna Jane van afstand 6-4 maakt. De 2e aanval weet helaas niet te scoren, waardoor KIOS 6-5 en 6-6 kan maken. Jane maakt van halve afstand 7-6 en Joost volgt haar voorbeeld, 8-6. KIOS scoort echter drie keer op rij, waarmee zij de ruststand op 8-9 bepaalden.

Na rust zorgt Joost voor 9-9 door van halve afstand te scoren na een doorbraakactie van Bart. Koen zorgt van afstand voor 10-9, waarna ook Michelle van afstand scoort, 11-9. Helaas kan nu de eerste aanval hier geen goed gevolg aan geven en KIOS komt weer langszij, 11-11. Hidde scoort dan van onder de korf 12-11 en even later scoort hij van afstand 13-11. Nu pakt ZKV wel door en Jane scoort uit een strafworp 14-11 en even later maakt Joost van afstand 15-11. KIOS maakt nog 15-12 maar Nadine zorgt met een afstandsschot voor de 16-12 eindstand.

De doelpunten kwamen vandaag van Joost 5, Jane 3, Michelle, Hidde en Koen ieder 2 en Nadine en Bart ieder 1.