ZKV – Maassluis 13 – 14 gespeeld op 28 mei 2022

Vandaag de thuiswedstrijd tegen Maassluis. Deze ploeg legde vandaag een enorme werklust aan de dag, gepaard gaande met vaak erg fysiek spel. Maassluis opende de score, 0-1, waarna Jane een strafworp benutte, 1-1. Na de 1-2 van Maassluis scoorde Michelle 2-2 uit een strafworp. Maassluis leek minder last te hebben van de harde wind en maakte, tweemaal van afstand, 2-3 en 2-4. Michelle benutte een vrije worp, 3-4, gevolgd door de 3-5 van Maassluis. Sabine benut een kans onder de korf, 4-5, gevolgd door de 5-5 van Joost, die een strafworp benut. Maassluis komt op 5-6, waarna Michelle van afstand 6-6 maakt. Maassluis loopt dan uit naar 6-9. Michelle maakt uit een strafworp 7-9, wat tevens de ruststand was.

ZKV opende sterk na de rust, in die zin dat er veel kansen gecreëerd werden en dat de verdediging goed gesloten bleef. Bart scoort van afstand 8-9 en enkele minuten later maakt Sabine, ook van afstand 9-9. Hidde komt er nu in voor Pjotr. Je kreeg het gevoel alsof dit het moment was om door te drukken. Dat leek ook te gebeuren toen Nadine van afstand 10-9 maakte. Op dat moment werd een onachtzaamheid onder de korf afgestraft en Maassluis kwam weer op gelijke hoogte, 10-10 en nam even later weer een voorsprong, 10-11. Joost benut dan een strafworp, 11-11. Helaas kon ZKV niet tot scoren komen, wat Maassluis wel 2x deed, 11-12 en 11-13. Pjotr was er inmiddels weer ingekomen voor Bart en scoort dan van afstand 12-13 en even later maakte Pjotr weer van afstand 13-13. Alles nog mogelijk met een minuut of 8 te spelen. ZKV bleef knokken maar de bal wou er niet in. Tot overmaat van ramp maakt Maassluis er nog 13-14 van, wat de einduitslag was.

Bij Maassluis werd de overwinning gevierd alsof ze kampioen waren geworden. Ze hadden zich door deze overwinning definitief veilig gespeeld. Voor ZKV waren de druiven zuur. De kans op een kampioenschap was al klein, maar die is nu helaas helemaal vervlogen.

De doelpunten kwamen van: Michelle 4, Sabine, Pjotr en Joost 2, Jane, Nadine en Bart ieder 1.