Anneke van Kalsbeek – Plekenpol (1944 – 2022)

 

Ons bereikte het droevige bericht dat afgelopen donderdag, op 77-jarige leeftijd, Ank van Kalsbeek is overleden.

Zij was 62 jaar lid van ZKV, vrouw van onze oud-voorzitter en erelid Klaas van Kalsbeek, moeder van Willem en Carla, en oma van Jimme en Teunis. Een echt korfbalgezin waar menig ZKVer warme herinneringen aan heeft. Bristolroodstraat 62 was een begrip bij ZKV, voor vergaderingen en “navergaderingen”; Ank zorgde dat iedereen zich welkom voelde. Ank korfbalde in de wat lagere teams en was actief bij het begeleiden en trainen van jeugdploegen. Daar had zij een aantal opleidingen voor gevolgd. Na hun verhuizing naar Drachten in 1986 zijn Klaas en Ank onlosmakelijk verbonden gebleven met ZKV, en graag geziene gasten bij kampioenschappen, feesten, bijeenkomsten van Club 75 en ons 100-jarig jubileum. In 2016 vierden zij hun 50-jarig huwelijk bij ons in De Kiep.

Wij wensen Klaas, kinderen en kleinkinderen, familie en vrienden veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

De crematie is op donderdag 7 juli om 14 uur in Opeinde, Friesland, en is ook online bij te wonen (zie kaart).

Lex Kaper, voorzitter ZKV.