ZKV – MIA 15-19 gespeeld op 1 oktober 2022

Vandaag de wedstrijd tegen MIA een van de twee medekoplopers. De omstandigheden waren vandaag lastig, met een harde wind dwars over het veld. De tegenstander had een vrij lange ploeg die het fysieke spel niet schuwde. MIA opende al snel de score, 0-1, waarna beide ploegen moeite hadden om de korf te vinden. Na een minuut of 8 scoorde Bart van afstand 1-1. Na de 1-2 van MIA is het Dyani die van dichtbij 2-2 maakte. Na de 2-3 van MIA is het opnieuw Bart die van afstand scoorde, 3-3. Mia neemt dan een voorsprong van 2 punten, 3-4 en 3-5. Pjotr scoort van afstand 4-5, direct gevolgd door de 4-6 van MIA. Dat patroon herhaalde zich vaker deze wedstrijd. ZKV scoort en MIA antwoord dan direct weer met een tegentreffer. Tom scoort van afstand 5-6 en dan maakt MIA weer 5-7. Dan even een goede periode voor ZKV. Jane scoort van afstand 6-7, gevolgd door Sabine die ook van afstand scoort, 7-7. Tom maakt van afstand 8-7, waarna MIA gelijkmaakt, 8-8. Bart lijkt ZKV met een punt voorsprong de rust in te schieten, 9-8, maar MIA maakt toch nog gelijk, 9-9, de ruststand dus.

Joost komt er na rust in voor Bart. MIA scoort 9-10 en 9-11. Het lukt even niet de korf te vinden, het gevolg is dat MIA ook nog 9-12 maakt. Pjotr maakt van afstand 10-12, direct gevolgd door Tom die ook van afstand scoort, 11-12. Na de 11-13 van MIA maakt Pjotr van afstand 12-13. Helaas scoort ook MIA direct weer 12-14. Dan scoort Sverre van afstand 13-14. Na een paar minuten maakt MIA 13-15. Bjarne komt er dan in voor Joost. Helaas is het MIA dat verder wegloopt, 13-16. Een minuut of 5 voor tijd geeft Sabine de supporters weer hoop en scoort van afstand 14-16. Joost komt er weer in voor Bjarne en even later komt Bjarne er in het aanvalsvak weer in voor Tom. Bjarne brengt de stand vanaf de strafworpstip op 15-16. Er zijn dan nog 2 minuten te spelen. Zoals al eerder deze wedstrijd weet MIA direct weer de korf te vinden, 15-17. Er moet dan risico genomen worden in de verdediging, waarvan MIA nog 2 keer profiteert en zo de uitslag op 15-19 bracht. Een geflatteerde uitslag, maar er zat vandaag niet meer in helaas.

De doelpunten kwamen van: Pjotr, Bart en Tom 3, Sabine 2 en Jane, Dyani, Sverre en Bjarne ieder 1.