Kangoeroe Klup

kangoeroe-klup1-690x462De kangoeroe

Met de snelheid, wendbaarheid en sprongkracht heeft de kangoeroe veel  eigenschappen die goed van pas komen in de korfbalsport. Bovendien heeft de kangoeroe een buidel, waarin jonge kangoeroes zich veilig voelen. Vandaar dat de naam “Kangoeroe Klup” is gekozen voor onze jongste leden.

 

Wat doen we eigenlijk?

Als kangoeroe maken de kinderen van 4-6 jaar spelenderwijs kennis met vaardigheden die bij het korfbal horen. Het korfbalspel staat niet centraal; de kinderen leren waardevolle vaardigheden die later goed van pas zullen komen. Niet alleen wordt hun motorische ontwikkeling gestimuleerd door bijvoorbeeld het gooien en vangen van een bal, ook leren de kinderen om samen te werken en op hun beurt te wachten.

Volop in beweging

Hiermee speelt de Kangoeroe Klup ook in op de maatschappelijke ontwikkelingen, zoals het bijbrengen van normen en waarden en ook in de preventie van obesitas bij kinderen. De kangoeroes zijn tijdens een training namelijk volop in beweging.

Doe mee!

De trainingen van de Kangoeroes vinden zowel gedurende het veld- als in de zaalseizoen plaats en worden verzorgd door onze enthousiaste kangoeroe-trainers Zoe Engel en Dyani Pfaltzgraff.

Heb je vragen over de Kangoeroe Klup? Aarzel dan niet en neem contact op met Sabina via 06- 80 15 72 00. Natuurlijk mag er altijd 3x gratis worden meegetraind.