Lid Worden

Aanmeldingsformulier

Misschien ben je al eens een (paar) keer komen kijken bij ZKV, of heb je meegedaan aan het beroemde Rabobank Schoolkorfbal toernooi, dat jaarlijks bij ZKV plaatsvindt. Wellicht heb je zelfs al een keer met een vriendje of vriendinnetje meegetraind, of wil je als (oud)korfballer gewoon graag bij ons komen spelen. Bij ZKV ben je altijd van harte welkom!

De ZKV-sfeer proeven? Met de ZKV-strippenkaart kun je geheel vrijblijvend 3 maal gratis meetrainen. Deze strippenkaart kunt u aanvragen bij het secretariaat of ontvangt u wanneer u de eerste keer een training bezoekt. Op deze website vind je alle informatie over onze vereniging. Maar ook voor persoonlijk contact is er altijd ruimte bij ZKV.

Korfbal is een gemengde sport, waarbij de competitieteams in de F (6/7 jaar) en E (8/9 jaar) leeftijd bestaan uit 4 spelers (2 meisjes en 2 jongens) en vanaf de D leeftijd uit teams bestaande uit 4 meisjes en 4 jongens. Overigens kun je al vanaf de leeftijd van 4 jaar met korfbal beginnen, namelijk bij onze Kangoeroes die wekelijks een uurtje trainen.

Trainingen

De trainingen zijn van augustus tot en met oktober en van april tot en met mei op het veld.
Van november tot ongeveer maart vinden de trainingen in sporthal De Struijck plaats. Alle eerste en tweede teams trainen twee keer per week. De overige teams trainen minimaal één maal per week.

Wedstrijden

De wedstrijden van de jeugd tot 15 jaar worden op zaterdag gespeeld. De junioren en senioren spelen op zaterdag of zondag. De wedstrijden zijn afwisselend uit en thuis. Ondanks dat er altijd weer zorgvuldig aandacht aan wordt besteed dat de wedstrijden van de jeugd zo veel mogelijk in de omgeving worden gespeeld, kan het voorkomen dat er voor wedstrijden wat verder gereisd dient te worden. Alle informatie over trainingstijden en wedstrijden wordt vermeld in het clubblad en ook op deze site.

Het lidmaatschap

Het lidmaatschap geldt voor de duur van een verenigingsjaar en wordt stilzwijgend verlengd met telkens 1 jaar. Het verenigingsjaar loopt van 1 juli tot en met 30 juni.
Wijzigingen (opzegging lidmaatschap of wijziging in type lidmaatschap) dienen schriftelijk of per e-mail bij het bestuurssecretariaat te worden ingediend. Het opzeggen van het lidmaatschap moet voor 1 mei van het lopende verenigingsjaar bij het bestuurssecretariaat binnen zijn. Leden die tussendoor bedanken zijn verplicht het contributiejaar uit te betalen.

Contributie

De contributie wordt ieder kwartaal geïnd per automatische incasso. Voor betaling per acceptgiro geldt een toeslag van €2,50.

Contributiebedragen met ingang van 1 juli 2019 per kwartaal

Senioren € 69,50
Jonge senioren € 60,00
Algemeen reserve € 33,50
Junioren € 46,50
Aspiranten € 35,00
Pupillen € 30,50
Kangoeroes € 12,00
Boomers € 3,00-
Rustende leden € 21,50

*Bovenstaande bedragen zijn allen inclusief reisgeld.

Wedstrijdkleding

ZKV speelt in zwart/witte shirtjes met een witte sportbroek voor de heren, en een witte rok voor de dames. De wedstrijdshirts, sportbroeken, rokken, trainingspakken en eventuele inschietshirts zijn te bestellen via de website van ZKV onder: ‘voor de leden’ -> ‘Clubkleding’. Daarnaast hebben wij ook nog mooie tassen en andere spullen voor jullie!

Voorheen hadden wij 4 bestelperiodes, dit hebben wij nu veranderd naar 6 bestelmomenten. Dit houdt simpelweg in dat je jouw kleding kan bestellen wanneer je wilt. Bestel je je kleding nadat het bestelmoment is geweest, dan zal deze gewoon meekomen met het volgende pakketje.

Dit zijn de zes bestelmomenten die wij hanteren:

1 oktober

1 december

1 februari

1 april

1 juni

Halverwege juli (ivm de start van het nieuwe seizoen)

Altijd op de hoogte zijn van het bestelmoment? Noteer dit dan in je agenda!

Voor de duidelijkheid: bestel je jouw kleding op de dag na bovenste data, dan zal deze bij het volgende bestelmoment worden meegenomen.

 

Levertijden

Doordat wij geen voorraad hebben aangeschaft, zijn de levertijden helaas wat langer. Hou er rekening mee dat de levertijden 6-8 weken zijn vanaf het moment dat wij de bestelling doorvoeren. Bestel je je kleding bijvoorbeeld op 20 september, dan geldt de levertijd vanaf 1 oktober. Dan duurt het dus vanaf 1 oktober 6 tot 8 weken voordat het pakketje bij ZKV of bij jou thuis aankomt.

Wij zijn aan het kijken wat de mogelijkheden zijn voor een voorraad maar kunnen daarin helaas nog niks beloven. Ook ZKV heeft het zwaar te verduren gehad door covid-19.

Zodra wij de kleding ontvangen, plannen wij z.s.m. een ophaalmoment in. Hou er rekening mee dat dit waarschijnlijk op een dinsdag of donderdag zal zijn. Wij zullen dit natuurlijk dan met jullie communiceren.

Pasmaten

Doordat we nu geen fysieke winkel meer hebben waar je de clubkleding kunt kopen, snappen wij dat het lastig is om te bepalen welke maat je hebt. Wij hebben daarom pasmaten voor de wedstrijdshirts aangeschaft. Deze hangen in de bestuurskamer. Wij vertrouwen erop dat hier zorgvuldig mee wordt omgegaan en dat niemand deze kleding mee naar huis neemt.

Let tijdens het passen even op dat er een dames- en herenshirt hangt. De damesshirts zijn getailleerd en vallen een maatje kleiner. Dus dames, heb je normaal gesproken een S? Neem dan een maatje M.

Tevens hebben wij niet alle maten besteld, maar een aantal tussenmaten. Is maat L te groot, ga dan voor maat M en vice versa. Wij adviseren om voor het inschietshirt dezelfde maat aan te houden als het wedstrijdshirt.

Kinderen

Bestel je kleding voor jouw kind? Dit kan gemakkelijk in de clubshop. Je kunt hiervoor gewoon dezelfde maten aanhouden als voor de “gewone” kleding van jouw kind. Denk je dat jouw kind inmiddels uit de kindermaat is gegroeid? In de kantine kun je dan de herenmaat S passen. Dit is hetzelfde model als voor kinderen.

We hopen dat het nu voor iedere ZKV-er duidelijk is hoe die onze clubkleding kan bestellen en we streven ernaar om er straks als club fantastisch uit te zien.

Heb je vragen over de kleding of over de clubshop? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn op dinsdag-, woensdag-, en donderdagavond op het veld en anders zijn wij te bereiken via kleding@zkvzaandam.nl of via Whatsapp (Merel: 06-34923118 en Nadine 06-40138088).

Nadine en Merel

De Kledingcommissie

Wanneer je naar aanleiding van bovenstaande of andere vragen, nog meer informatie wilt hebben kun je altijd contact opnemen met:

Secretariaat
Ruud Berkhof
secretaris@zkvzaandam.nl
06 28939143